Bifokala linser för astigmatism

Dessa är avancerade mjuka linser som korrigerar både presbyopi och astigmatism så att du kan förbli glasögonfri efter 40 års ålder även om du har astigmatism.

Kontaktlinser för torra ögon. Är dina linser obehagligt torra? Vissa mjuka kontaktlinser är speciellt framtagna för att minska risken för kontaktlinsrelaterade torra ögon symtom.

Färgade linser. Många av de typer av linser som beskrivits ovan även kommer i färger som kan förbättra den naturliga färgen på dina ögon – det vill säga göra dina gröna ögon ännu grönare till exempel. Andra färgade linser kan helt ändra färgen på dina ögon som i från brunt till blått.

Specialeffekt linser. Specialeffektlinserna tar färgen ett steg längre för att få dig att se ut som en katt, en vampyr eller annat alter-ego som du väljer.

Protes linser. Färgade linser också kan användas för mer medicinskt orienterade syften. Opaque mjuka linser kallas protes linser kan skräddarsys för ett öga som har vanställt av skada eller sjukdom för att maskera vanställdhet och matcha utseendet på andra opåverkade ögat.

Anpassade linser. Om konventionella linser inte verkar fungera för dig kan du vara en kandidat för anpassade kontaktlinser som görs på beställning för din individuella ögonform och visuella behov.

UV linser. Några mjuka kontaktlinser för att skydda dina ögon från solens ultravioletta strålar som kan orsaka grå starr och andra ögonproblem. Men eftersom linserna inte täcker hela ögat bör du fortfarande använda UV-blockerande solglasögon utomhus för bästa skydd mot solen.

Hybrid linser. Ett märke av linser har ett GP centrum med ett mjukt yttre kjol som ger brukare med både skarp optik i en stel lins och komforten i en större, mjuk lins.

Speciella kontaktlinser tas fram för att bromsa eller stoppa utvecklingen av närsynthet hos barn.